tiistai 12. toukokuuta 2020

Jos muuttaa vois

”Jos voisimme palata takaisin menneeseen, sanoi J.L.B. Matekoni kaataessaan teetä Mma Ramotswen mukiin. Olen miettinyt sitä usein. Jos voisimme palata ja tietäisimme sen mitä tiedämme nyt... Hän pudisti päätään ajatuksilleen. Voi hyvä luoja! Eläisin elämäni aivan toisin.”

Ote on kirjasta Naisten etsivätoimisto nro 1 Mma Ramotswe tutkii. Kirjoittaja Alexander McCall Smith. 2003. Olen itsekin välillä taipuvainen ajattelemaan, mitä jos olisin valinnut tai tehnyt toisin silloin... Enemmän tällaiset mitä jos ajatukset tulevat vastaan töissä.

Aika monesti huomaan ajattelevani, mitä jos hän olisi valinnut toisin. Joidenkin kanssa olen käynytkin mitä jos keskusteluja. Välillä ihmiset ovat järkyttyneitä, että asiat ovat menneet niin ja aikovat muuttaa tapansa. Toisille asiat vain tapahtuvat ja matka jatkuu seuraavaa sattumusta kohti.

Osa tilanteista ottaa tietysti syvemmälle sieluun, kuin toiset. Toisia miettii pidempään, osan ihmisistä kohtaa uudelleen. Työvuosien mittaan oppii, ettei kaikkea saa päästää ihon alle. Me kaikki olemme ihmisiä, teemme virheitä ja oikeita ratkaisuja. Kaikki valinnat ovat meidän omia ja niitä on kunnioitettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti