keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Liittolainen

Haluan uskoa TEHY: yn liittona. Onhan se liitto joka ajaa asioitani !?

TEHY liittona taistelee hoitajien oikeuksien puolesta väsymättä, koko ajan. Viimeisin suuri taistelu oli 2007. Olin itse silloin sijaisen asemassa. Olisin kovasti halunnut osallistua taisteluun. Olisin ollut valmis irtisanoutumaan silloin ja nytkin, mikäli uusi taistelu tulisi. Sen verran ylpeyttä tunnen omasta ammattikunnastani.

Naisvaltaisten alojen suurin ongelma on palkkaus. Me olemme töissä matalalla palkalla. TEHY lehdessä oli kirjoitus Toini Nousiaisesta (TEHY: n perustaja jäsen) ja sen jutun yhteydessä palkkauksesta kirjoitettiin varsin osuvasti : "Yksi merkittävä syy on ollut se, että naisvaltaiset alat ovat suurelta osin julkisella sektorilla, mikä rahoitetaan yhteiskunnan verovaroista. Miesvaltaiset alat taas keskittyvät yksityiselle sektorille, missä tuotannossa saaduilla tuloksilla on suurempi vaikutus palkkoihin."

Palkasta huolimatta on ollut ilo huomata, että joka vuosi opiskelijoita on riittänyt käytännön harjoitteluihin. Pääsääntöisesti opiskelijat ovat olleet erittäin innostuneita ja motivoituneita. Mukavaa huomata, että alalle tullaan muusta syystä kuin raha. Eipä itsekään opiskelijana ajatellut rahaa.

Ei raha toki ole nyt, vakituisessa toimessa ollessakaan, ensimmäisenä mielessä.  Lottoan silti joka lauantai ;)

1 kommentti:

  1. Itse uskon vahvasti, että hoitoalan suurin vetovoima kuitenkin on työllistyminen. Työpaikkoja on paljon tarjolla (melkeinpä joka puolella suomea), ja lisää työpaikkoja tulee koko ajan. Eikä tältä alalta kuitenkaan työt lopu.

    VastaaPoista