perjantai 25. maaliskuuta 2011

Säteilyttääkö?

Japanissa oli maanjäristys ja tsunami, ydinvoimala säteilee ja Suomesta loppuvat joditabletit.

Itse en ole kovinkaan tiiviisti seurannut Japanin onnettomuutta, iltauutisista mitä päivttäin kuulee. Japani on niin kaukana, että asia kaikenkaikkiaan tuntuu kaukaiselta. Tosin nythän on jo meillä Suomessakin mitattu kohonneita säteily arvoja Japanista johtuen... Japanilaisten puolesta harmittaa kaikkein eniten.

Vielä en ole huolissani, ollessani Suomessa. Uskon viranomaisia heidän kertoessaan säteily määrien olevan täällä pieniä. Luin myös juuri lehdestä, että ihminen altistuu koko ajan säteilylle. Huoneilmassa on radonia, luonnossa on radioaktiivisia mineraaleja, joita löytyy myös ihmisestä sekä vielä kosminen säteily ja lääketieteelliset tutkimukset. Lisäksi kuulun joukkoon, joka on saanut osansa Tshernobylistä ja nyt Japanista.

Japanin onnettomuus on saanut minun mielessäni pyörimään tulevaisuuden terveysongelmat.Tshernobylin säteilykin aiheutti erilaisia terveydellisiä ongelmia mm. syöpää ja epämuodostumia. Nämä ongelmat eivät näkyneet heti, vaan vasta jonkin ajan kuluttua. Tulevaisuus näyttää miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti