torstai 5. heinäkuuta 2012

Murahdus

Lueskelin Satu Salosen blogia ja vaikka kuinka pidänkin hänen tyylistään tuoda asioita esille, niin nyt pitää hieman murahtaa.

Salosen blogi kirjoitus 5.7.2008 otsikolla "Kuntouttava kodinhoitaja keinottomalle" oli ideoita pursuava kirjoitus. Hyvä idea tehdä kuntouttavia kodinhoitajia, jotka siivoaisivat vanhusten kanssa ja lopuksi juotaisiin kahvit. Sehän olisi aivan ideaali. Lisäksi hän oli löytänyt uuden sanan, keinottomuus. Se mikä tässä kirjoituksessa aiheutti minussa murahduksen on kohta koulutus. Puolustan tässä nyt tomerasti lähihoitajia, joihin Salosen tekstissä apuhoitajilla viitataan. Työtehtävät ja työn vaatimukset ovat jonkinverran muuttuneet 1950-luvulta, jolloin Salonen oli ollut hoidettavana ja tehnyt havaintojaan, enkä myöskään usko kansan tyhmentyneen, vaan pikemminkin viisastuneen. Ja se mietityttää kovasti nykyisillä lakipykälillä riittäisikö Salosen mainitsema puolivuotinen kuntouttavan kodinhoitajan peruskoulutus peruskoulupohjalla? No mutta lukekaa itse. Satu Salosen blogiin pääsee osoitteella: www.satusalonen.fi/blogi



1 kommentti:

  1. Toihan kuulostaa periaatteessa ihan Avustajakeskuksen töiltä, että Saloselle voisi vinkata, että meillä noita tehdään ihan jopa pystymettästä :D On meillä tietysti mun kaltaisia amk-tason osaajiakin.

    VastaaPoista