tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ravintoa ruumiille ja sielulle

Ruumiin ravinto:
Minulla oli vanhentunutta jogurttia jääkaapissa. En halunnut heittää sitä pois, enkä tehdä perinteistä jogurttikakkua. Surffailinkin sitten hetken internetin ihmeellisillä aalloilla ja löysin hedelmäpommi-rieskan ohjeen. Sivustoa ja reseptin alkuperäistä tekijää en tietenkään muista, mutta suuri kiitos silti tekijälle. Oli älyttömän hyvää ja ekologinen omatunto kiittää. Tässä ohje kokeilkaa!

Hedelmäpommi-rieskat
6 dl jogurttia
n. 6 dl ohrajauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
1 tl suolaa

1. Sekoita munat ja jogurtti. Lisää suola.
2. Sekoita jauhot ja vaivaa kimmoisa taikina. Taputtele leivinpaperin päällä littanoita rieskoja. Viiltele ja pistele.
3. Paista 250 asteessa, 15 min.


Ravintoa sielulle:
Meeri Koutaniemen Oasis. Älyttömän puhutteleva kirja. Kannattaa lukea. Kuvat ja teksti tukevat hyvin toisiaan.

Ote sivulta books.aalto.fi:
Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi kiinnostui Oasiksesta ja sen potilaiden tarinoista vuonna 2010. Hän oli nähnyt meksikolaisen, dokumenttiohjaaja Alejandro Cárdenasin aiheesta työstämän dokumenttitrailerin ja tilasi saman tien lentoliput Meksikoon. Kuukauden vierailun sijaan Meksikosta tuli Koutaniemelle kuin toinen kotimaa. Siellä hän kuvasi Oasis-sarjaansa yhteistyössä Alejandro Cárdenasin kanssa.

Kirjan takana lukee näin:
Oasis kertoo hiv-positiivisten miesten kohtalosta Meksikossa. Se on tarina transseksuaaleista intiaaneista, jotka salaavat naiseutensa.
Gerardo, Reyna, Deborah ja Carlangas taistelevat yhteiskunnan hiljaista väkivaltaa ja halveksuntaa vastaan. Lähimmäistensä hylkääminä he löytävät identiteettiensä äärelle seuraamalla sisäistä ääntään aavikolta keitaalle.
Oasis on paikka ja mielentila, jossa miehet hyväksytään tasavertaisina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti