maanantai 17. kesäkuuta 2024

Mikä? Missä? MIKSI?

MIKSI

pyöriminen huimaa " Korvassa on kolme kaarimaista putkiloa, joiden sisällä on nestettä. Jos pyörit ympäri, neste alkaa liikkua putkiloissa. Niissä olevat hermot aistivat nesteen liikkeen ja välittävät aivoille tiedon pyörimisestä. Jos sitten pysähdyt äkisti, neste jatkaa liikettään vielä hetken. Aivot saavat väärän viestin ja luulevat, että pyörit edelleen, mikä tuntuu huimauksena."

korvilla on tietty muoto " Korvien muoto auttaa niitä keräämään ääniä ilmasta. Ääni kulkee korvakäytävää pitkin sisäkorvaan, joka sijaitsee pään sisällä."

ihminen sairastuu "Ihmisen elimistöön saattaa tunkeutua pienenpieniä bakteereja tai muita pöpöjä, jotka voivat sairastuttaa. Elimistömme lämpötila on juuri sellainen, jossa bakteerit viihtyvät ja lisääntyvät. Kehon immuunijärjestelmä taistelee tauteja vastaan tuottamalla vasta-aineita. Jos syöt terveellisesti ja pysyt hyvässä kunnossa, sairaudetkaan eivät iske niin helposti."

Pixabay/TheDigitalArtist

 

hiuksien ja kynsien leikkaaminen ei tunnu "Hiuksissa ja kynsissä ei ole lainkaan hermoja. Siksi niiden leikkaaminen ei tunnu miltään."

silmälaseilla näkee paremmin "Likinäköinen näkee kaukana olevat esineet epäselvästi. Pitkänäköinen puolestaan näkee lähellä olevat esineet sumeasti. Liki- tai pitkänäköisellä silmän mykiö ei ole oikeanmuotoinen ja kuva muodostuu silmässä väärään paikkaan. Ongelman voi korjata käyttämällä silmälaseja tai piilolinssejä."

                                                                        Kysymysten kirja... MIKSI? 50 kysymystä ja vastausta 2010.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti