tiistai 24. toukokuuta 2011

Kesäsijaiset tulee jälleen

Jälleen on se aika, jolloin sijaiset alkavat saapua osastoille. Sijaisten tuleminen on aina vähän jännittävää. Taitaa jännitys kyllä olla molemmin puolista. Ainakin itsellä aikoinaan jännitti. Monesti sijaiset ovat olleet harjoittelussa osastolla ennen kesätöitä, joten perusasiat ovat kunnossa. Silti kesätyöntekijät ovat kokemattomia ja vaativat meiltä muilta koko kesän kestävää perehdytystä. Onneksi sijaiset ovat niin iloisia työpaikastaan, että hymy tarttuu meihin muihinkin. Kesät voivat olla rankkoja, mutta ah niin antoisia. Puolin ja toisin annetaan ja saadaan.

Sijaisten saaminen on nykyäään melkoista kaupankäyntiä. Hyviä opiskelijoita aletaan puhua töihin jo hyvissäajoin. Myös osastonhoitajille mainostetaan sopivia opiskelijoita. Osaston hyviä puolia tuodaan esille oikein urakalla. Tietysti opiskelija viimekädessä on se, joka valinnan tekee.

Haluan toivottaa kaikille kesäsijaisille antoisaa ja työntäyteistä kesää. Tervelutoa töihin!
Onnea myös niille, jotka tänä keväänä juhlivat valmistujaisiaan. Hyvän ammatin olette valinneet. :)

2 kommenttia:

  1. Eivät kaikki ole täysin kokemattomia, ikävä lukea että noin ajatellaan.
    Mutta pitäisi sairaanhoitajien (/minkä muunki hoitajan tahansa) ajatella, että ovathan hekin olleet opiskelijoita. Onko kenties itsestä ajateltu näin, kerta ajattelee opiskelijoista noin?

    Itse olin työharjottelussa (opiskelen 'vasta' LH:ksi), sinne tuli työelämävalmennukseen nuorehko nainen, häntä ei työntekijät ohjanneet, mikä minusta oli törkeää. Joten mie ite otin naisen ''mukaani'' ja selittelin asioita.
    Mun mielestä toisaalta tommonen opiskelija on kiva juttu.
    Myös päiväkodissa ollessani töissä, ohjasin näitä kokemattomia, enkä kokenut sitä ahdistavaksi.

    Jokainen on JOSKUS opiskelija, jokainen on JOSKUS aloittelija jossain työpaikalla, ei kukaan voi heti tietää uuden työpaikan kuvioita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi.

    Kyllä minusta vasta valmistunut hoitaja (lh/sh) on melko kokematon. Minäkin olen ollut opiskelija ja minä ainakin ajattelin valmistumiseni jälkeen olevani kokematon. Perusasioita tietää, mutta voi niin paljon tietoa ja osaamista puuttuu. Onneksi tekemällä oppii. :)

    Kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut mollata kesäsijaisia. He ovat tärkeitä. On vain tärkeää kaikkien tiedostaa, että tieto ja taito ei ole samanlainen, kuin jo työssä olleella. Enkä oleta kenenkään sijaiseksi tulevan osaavan osaston rutiineja heti ovesta astuessaan. Siksipä perehdytetään.

    On hienoa kuulla että jaksat opiskelijana ohjata toisia opiskelijoita/työelämävalmennuksessa olevia. Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista