perjantai 23. syyskuuta 2011

Historian havinaa

Eräs keskustelu tässä taannoin johti ihan toisen alan historiaan. Toinen keskustelijoista tunsi historiaa, toinen ei. Jäinkin miettimään oman alani historiaa ja sitä onko historian tietämyksellä väliä? Tarviiko tietoa historiasta työskennelläkseen nykyajassa?

Luulen että, ihmiset jotka ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita historiasta, ottavat ainakin jossain määrin selvää oman alansa menneisyydestä. Faktahan taitaa kuitenkin olla, että teemme työtä nykyajassa, nykyaikaisilla laitteilla, tiedoilla ja taidoilla. Tämä päivä on jo huomenna historiaa. Kehitys ja siinä mukana pysyminen on nykyään haastavaa. Ei ole aikaa miettiä entistä.

Mitä historiaan perehtyminen sitten antaa? Itse olen, suppeasti, tutustunut lääketieteen historiaan ja Suomalaisen sairaanhoidon historiaan. Molemmat ovat olleet kiehtovaa luettavaa. Minusta on ollut mukava lukea mistä on lähdetty. Minulle historiaan tutustumisella on ollut ammatti-identiteettiä vahvistava vaikutus. Sairaanhoitajat ovat olleet tärkeitä jo pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti