torstai 15. syyskuuta 2011

Punkkihysteriaa

Vietin osan kesälomastani alueella, jossa on punkkeja. Autossa, matkalla mökille, radiossa oli puhetta punkeista. Suomalaisilla on punkkihysteria. Erilaiset karkoitteet olivat apteekista loppuneet ja ihmiset työllistivät terveyskeskuksia ja hätäkeskusta punkkien poistoilla.

Itse olen nähnyt kaksi punkkia. Toisen jo verta imeneenä, toisen ei vielä imeneen. Uskomatonta kuinka punkki turpoaa ravittuaan itsensä. En myöskään ollut uskoa pientä mustaa liikkuvaa pistettä aluksi punkiksi. Vähäisen kokemuksen vuoksi en oikein osaa pelätä punkkia.

Toisaalta tiedotusvälineissä on ollut paljon puhetta punkkien aiheuttamista taudeista, Lymen Borrelioosista (LB) ja puutiaisaivokuumeesta (TBE). Vähäisten punkki kokemusten vuoksi olenkin sittemmin tutustunut kirjallisuuden välityksellä kyseisiin tauteihin. Kumpaakaan tautia en kenellekään soisi. Tauteihin tutustuminen on kyllä kieltämättä hieman lisännyt kunnioitustani punkkeja kohtaan. Hysteriaan en suostu vielä osallistumaan. Sienet ja marjat on saatava talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti