sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Työpaikkailmoitus

Keväällä on aika juhlia vasta valmistuneita kolleegoja, sekä monien muiden alojen ammattilaisia. Onnea heille kaikille heti tähän alkuun.
Seuraava askel on siirtyä työelämään. Silloin selaillaan työnhakuilmoituksia sillä silmällä. Tässä pari vinkkiä.

Jos koet olevasi ekstrovertti ihminen hae seuraavan kaltaista ilmoitusta:
”Työntekijöidemme odotetaan olevan iloisia ja avoimia. Riippumatta realiteeteista heidän odotetaan pulppuavan jatkuvasti positiivisuutta ja olevan avoimia kaikesta ja kaikille, niin omista kuin muidenkin asioista. Avoimuuteen luonnollisesti liittyy, että heidän on vaikea pitää salaisuuksia ja heillä on jopa suorastaan vaikeus ymmärtää, mitkä työpaikan asiat ovat luottamuksellisia. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä avoimuus on tuntomerkkimme eikä meidän firmassamme ole mitään, mitä ei saisi kilpailijalle kertoa.”
Jos taas koet olevasi korkeasti sosiaalinen hae seuraavan kaltaista ilmoitusta:
 ”Emme odota työntekijältä innovatiivisuutta emmekä omaperäisyyttä; työmme ei sellaista vaadi. Hänen ratkaisujensa ja päätöstensä ei myöskään tarvitse pohjata faktoihin; meillä tunteet ohjaavat toimintaa.Sen sijaan odotamme, että työntekijä on mukava, joustava ja lupsakka, kiva kaveri kivaan työyhteisöön. Ennen kaikkea hänen tulee olla aina samaa mieltä muiden kanssa eikä hänen tule kyseenalaistaa pomon päätöksiä. Hänen tulisi olla aina hymyilevä ja hyväntuulinen; asiaosaaminen ei ole niin tärkeää. Työnkuvaan kuuluu seurustelu ja kiinnostus muiden ihmisten asioista, ja niinpä ymmärrämme, jos juoruiluun ja muiden työntekijöiden asioiden pohtimiseen kuluu työaikaa.”
Jos taas kiinnostuit selvittämään oletko ekstrovertti, korkeasti sosiaalinen vai ihan jotain muuta lue kirja ”Hyvät tyypit” Temperamentti ja työelämä. Liisa Keltikangas-Järvinen. 2016. Ylläolevat esimerkit ovat kyseisestä kirjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti