sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ennen oli ennen ja nyt on nyt

Eräässä ilmaisjakelulehdessä silmiini osui mukava kolumni. Tässä minusta hienosti kiteytyy se miten asiat olivat ennen ja miten nyt. Jokainen voi miettiä kumpi on se parempi :)

"Juhani parkkeeraa auton koulun pihalle ja takapenkillä on kivääri kauniisti kotelossaan.
1963: Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee Juhanin asetta ja näyttää sitten omansa.
2012: Koulussa tapahtuu yleihälytys. Oppilaat lukitaan luokkiinsa. Rehtori soittaa paikalle ATARI- ryhmän, joka vie Juhanin pois.
Tunnin kuluttua paikalla on Punaisen Risti, kirkon, lasten ja nuortenpsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua oppilaille ja opettajille.

Jorma ja Matti tappelevat oikein kunnolla koulun jälkeen.
1963: Porukkaa saapuu paikalle katsomaan. Matti voittaa ja Jorma myöntää asian. Pojat kättelevät ja ovat tästedes parhaita kavereita. Ketään ei syytetä, ei tuomita eikä eroteta koulusta.
2012: Soitetaan poliisille, joka saapuu paikalle koirien kanssa. Molemmat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen, vaikka Jorma aloitti koko tappelun.

Pikku-Ville ei pysy paikallaan luokassa, vaan häiritsee koko ajan.
1963: Ville lähetetään rehtorin kansliaan, missä rehtori soittaa vanhemmille. Isä hakee Villen kotiin ja antaa Villelle selkäsaunan. Seuraavasta päivästä lähtien Ville istuu kiltisti luokassa eikä häiritse muita. Villestä tulee isona menestyvä lääkäri.
2012: Oppilashuolto on huolissaan Villen käyttäytymisestä ja selvittää asiaa kolme vuotta. Villellä todetaan ADHD ja opettajat ihmettelevät, miksei Villelle saatu koko peruskoulun aikana henkilökohtaista avustajaa.
Onneksi Villelle muistettiin tehdä siirto erityisopetukseen, joten kunta sai Villestä enemmän rahaa valtiolta. Villestä tulee isona sosiaalitukien käytön ammattilainen.

Pekka rikkoo tahallaan ikkunen ja isä antaa Pekalle selkälaunan kaikkien nähden.
1963: Pekka oppii olemaan tahallaan rikkomatta ikkunoita. Isona Pekasta tulee yrittäjä.
2012: Pekan isä pidätetään ja saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Pekka otetaan huostaan.
Kuulusteluissa Pekan sisko hätääntyy ja sanoo haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Kuulustelua suorittava sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän hyväksikäytöksi ja Pekan isä joutuu vankilaan.
Pekan sisko otetaan huostaan. Pekan äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa, mistä 7päivää saa hyvät lööpit.

Maija kärsii päänsärystä ja ottaa kouluun lääkkeet ja ottaa ne välitunnilla.
1963: Maija pystyy olemaan koko koulupäivän koulussa ja oppii uusia asioita.
2012: Rehtori soittaa paikalle poliisin ja huumekoiran. Maijalle tehdään huumetesti, jonka tuloksia ei kerrota kenellekään. 
Maija ja vanhemmat velvoitetaan käymään huostaanoton uhalla perheterapiassa. Maijan äidin määräaikainen työsuhde jätetään uusimatta, koska perheneuvolasta saa aikoja vain silloin, kun Maijan äidin pitäisi olla töissä.
Kehitys on kivaa, eikö?" 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti