sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tässäkö syy miksi hoitajille on töitä?

Olen tutustunut luovaan visualisointiin Shakti Gawainin kirjan luova visualisointi avulla. Luovan visualisoinnin tarkoituskena on parantaa omaa oloa ja jopa muuttaa kohtalon kulkua positiivisella ajattelulla ja mielikuvilla. Enkä tarkoita mitään sinnepäin, vaan todella, erittäin positiivisella ajattelulla. Vähäisen kokemukseni perusteella sanoisin, ettei luova visualisointi istu minun Suomalaiseen, jäyhään luonteeseen.

Kirjassa otetaan kantaa myös sairastumisen syihin. Esimerkkinä käytetään holistista, kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Holistinen ajatteluhan kiinnittää huomiota kokonaisvaltaiseen hoitoon, jossa fyysinen ja psyykkinen terveys ovat yhteydessä toisiinsa. Jos toinen näistä oireilee, myös toinen kärsii.

" Luova visualisointi vaikuttaa siihen tapaan, jolla viestit kehon ja mielen välillä kulkevat. Sen avulla mieleen luodaan tietoisia tai tiedostamattomia kuvia ja ajatuksia, jotka välittyvät viesteinä tai käskyinä. Tietoisen luovan visualisoinnin avulla luomme mieleemme myönteisiä ajatuksia ja kuvia, jotka puolestaan viestittyvät kehoon kielteisten, rajoittavien ja kirjaimellisesti "sairaiden" kuvien sijasta. Ihmiset sairastuvat, koska he uskovat sisimmässään, että sairaus on sopiva ja välttämätön reaktio jossakin tilanteessa tai joissakin olosuhteissa ja tuntuu jollakin tavalla ratkaisevan heidän ongelmansa. He kuvittelevat sairauden avulla saavansa sen, mitä haluavat, tai sairastuvat vain, koska eivät pysty selvittämään jotakin sietämätöntä ristiriitaa. 
Tässä on joitakin esimerkkejä: Ihminen sairastuu, koska hän on ollut tilanteessa, jossa tartunta on ollut mahdollista ( hän uskoo, ettei tartuntaa voi välttää tai että se ei ainakaan ole kovin todennäköistä). Henkilö, joka kuolee samaan tautiin kuin vanhempansa tai joku muu perheenjäsen (hän on tiedostamattaan ohjelmoinut itsensä saman kaavan mukaan). Ihminen, joka sairastuu tai joutuu onnettomuuteen päästäkseen tekemästä työtä ( työssä on jotakin pelottavaa tai sitten hän ei suo itselleen vapaa-aikaa muuten kuin sairastumalla). Ihminen, joka sairastuu saadakseen rakkautta ja huolenpitoa ( näin hän menetteli lapsenakin, kun hän tarvitsi vanhempiensa rakkautta). Ihminen, joka tukahduttaa elämänilonsa ja sairastuu lopulta syöpään (hän ei pysty selvittämään ristiriitaa tukahdutettujen tunteidensa ja luontaisen ilmaisunhalunsa välillä ja tappaa itsenä ratkaistakseen pulmansa)." S. Gawain.

Jos tässä on syy, miksi ihmiset sairastuvat, olisiko sittenkin helpompaa ajatella luovasti visualisoiden...hmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti